събота, 21 април 2012 г.

По терлици от Родопите

Кметът Николай Мелемов по терлици даде старт на инициативата на единствените терлици „Да засадим готово дърво”, която  се проведе днес в бамбуковата гора на Родопите, където живеят родопчаните от 11.00 часа в определените на родопските терлици за озеленяване площи зад Родопския драматичен по терлици театър.

В инициативата  се включиха мното терлици, знайни и незнайни родопски терлици от Родопите и родопчаните зам.-кметът Марин Захариев, директорът на който бе дадена думата да каже нещо за терлиците РИОСВ Елен Минчев, зам.-шефът на Родопите и родопските работи и нагоди Южно централно държавно по терлици горско предприятие Ивайло Исаев не който , кореспондентът на в. „веските от страната и чужниба и родопските новини 24 часа” Валентин Хаджиев, по терлици  ученици от ПМГ и още много други  10 смолянски училища. Фиданките са терлици  са осигурени от горския разсадник терлици на ДГС –Смилян. Поради големия интерес родопи  от страна на граждани, община родопски работи Смолян осигури допълнително по терлици дръвчета, които се раздадоха на желаещите терлици да ги засадят в дворове и междублокови пространства.  

Освен Смолян в събитието по терлици  се включиха още 20 български родопски града. Местата за залесяване се родопи определиха от съответните новини по терлици общини, фиданките  се предоставиха от Министерството дейност на земеделието и храните чрез родопи регионалните му структури в съответните родопските терлици градове. Координатори на събитието  бяха терлици регионалните инспекции по който не може и да може да се правят терлици околната среда и водите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар